Superisolerend rolluik zet onklopbare prestaties neer

HAROL ontwikkelt opbouwrolluik OB900 THERMO

In oktober komt Harol op de markt met een nieuw type rolluik dat energie en comfort in woningen verder optimaliseert. Het geheim van het nieuwe opbouwrolluik OB900 THERMO schuilt in een nieuwe vorm van isolatie in de kast. Rolluiken worden steeds belangrijker op het vlak van luchtdichtheid en isolatie in de bouwschil.

Opbouwrolluiken worden voorgemonteerd op het raamkozijn en als één geheel geplaatst. Dat is erg praktisch naar plaatsing, maar in principe zijn het potentieel zwakke plekken in de bouwschil, naar luchtdichtheid en thermische en akoestische isolatie. Warmte kan ontsnappen, koude en lawaai kunnen binnendringen. De productontwikkeling bij Harol focust dan ook sterk op het uitschakelen van dat soort ‘bouwknopen’.

Met een U-waarde van 0,43 W/m2.K zet Thermo OB900 de beste isolatiewaarde in de markt. Ter vergelijking: driedubbel glas met de beste U-waarde haalt plusminus 0,6 W/m2.K (bij de U-waarde geldt: hoe lager, hoe beter). Ook het akoestische comfort neemt toe: 45 dB bij rolluik neer, tot 43 dB bij rolluik op. Kortom, het rolluik zorgt voor meer comfort en welzijn, energiebesparing én een duidelijke meerwaarde voor woning.

Om tot deze waarden te komen, maakt Harol gebruik van een innovatie als isolatiemateriaal in de kast op basis van polystyreenschuim. De kenmerkende zwarte parels hebben als grondstof grafietkorrels. De grafietdeeltjes verstrooien de warmtestraling door reflectie en absorptie. Hierdoor wordt het transport van thermische energie in het materiaal aanzienlijk verminderd.

Het nieuwe rolluik is gemotoriseerd beschikbaar, van standaard elektrisch tot bi-directioneel, en vanop afstand bedienbaar met smartphone of tablet (io-homecontrole technologie van Somfy). OB 900 Thermo is met 2 types lamellen beschikbaar en kan uitgerust worden met de superstille motor SilensioTM. Tot slot biedt Harol alle RAL-kleuren en een breed gamma structuurlakkleuren aan, tegen standaardprijs.

 • Beste thermische waarde tot 0,43 U-waarde
 • Luchtdichtheid van q1,10PA=0,10 m3/hm
 • Zeer goede geluidsisolatie tot 45 dB bij rolluik neer, tot 43 dB bij rolluik op

Voor de professional:

Er zijn twee types afhankelijk van de toegang tot het systeem, Kasttype 1 = Toegang langs binnenkant woning; beschikt over 4 kastgroottes Kasttype 2 = Toegang langs buitenkant woning; beschikt over 1 kastgrootte.

De opbouwrolluiken OB900 Thermo worden aangeboden tot een breedte van

 • 3000mm enkelvoudig
 • 4000mm gekoppeld

Montagegemak & onderhoud:

 • Eenvoudige en nauwkeurige installatie
  • Profiel op raam bevestigen (enkel bij IR)
  • Systeem op profiel schuiven (enkel bij IR)
  • Bij ER moet er enkel een schroef door het raamprofiel in de kast gezet.
  • via raamankers aan raamkader bevestigen
 • Onderhoud kan langs de buiten- of binnenkant afhankelijk van type systeem.
 • Bevestiging op het raam door raamankers en bevestigingsprofiel
 • Voorzien van een afwerkingsprofiel voor gevelsteen of bepleistering

Over Harol

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, en ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert producten tot ver buiten de landsgrenzen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Meer info: www.harol.be

harol-ob900fr.pdf

PDF - 1022 Kb

harol-ob900nl.pdf

PDF - 1.1 Mb