R+T Stuttgart: Harol stelt buitenleven oplossing Harol AIR voor

VZ080-ZIP genomineerd voor R+T 2018 Innovation Prize

Absolute blikvanger in 2018 is de Harol AIR, een knappe terrasoplossing met ZIP-technologie waarbij screens, glazen schuifwanden en ledverlichting extra privacy en sfeer bieden. De VZ080-ZIP uit dezelfde productfamilie is bovendien genomineerd voor de R+T 2018 Innovation Prize, in de categorie ‘Awnings’.

Harol staat van 27 februari tot 3 maart op R+T Stuttgart, hal 6 stand B62.

Harol AIR: nieuwste telg binnen het award winnende VZ-concept

Na de succesvolle lancering van het award winnende VZ-concept in 2016, stelt Harol op R+T in Stuttgart de Harol AIR voor, een knappe terrasoplossing met ZIP-technologie waarbij screens, glazen schuifwanden en ledverlichting extra privacy en sfeer bieden. Met de Harol Air reikt Harol voortaan nog meer bescherming én vrijheid aan om het ganse jaar door van tuin en terras te genieten. En dat onder het motto: “Leef meer buiten”.

De voetpalen en geleiders van de Harol AIR bieden ruimte voor verticale screens en geïntegreerde waterafvoer. Consumenten kunnen bovendien kiezen voor glazen schuifwanden, waarbij geïntegreerde ledverlichting het comfortplaatje compleet maakt. De Harol AIR beschikt over een zeer compacte kast en strakke afwerking zonder zichtbare schroeven. Doordat het doek volledig opgerold kan worden in de afgesloten kast, is het beschermd tegen weer en wind én genieten gebruikers tegelijk van de ruimste vorm van natuurlijk daglicht wanneer ze dat wensen. De duurzame zip-technologie zorgt voor strakke screens die jaar na jaar blijven meegaan, zonder aan schoonheid of kwaliteit in te boeten. Harol brengt zo een beloftevol vervolg binnen zijn awardwinnende concept van verandazonwering (Z&R Product of the Year Award 2016).

De maximale overspanning van de AIR bedraagt 6 x 5 meter.

Award winnende VZ-concept opnieuw genomineerd voor prijs

Harol is met de VZ080-ZIP, uit dezelfde productfamilie als de Harol AIR, genomineerd voor R+T 2018 Innovation Prize, in de categorie ‘Awnings’. De R+T Innovation Prize bekroont voor de 10de keer technische innovaties en zet superieure innovaties uit de sector in de spotlights. De VZ080-ZIP zonwering past op elk vlak en kan zeer origineel in elke mogelijke situatie ingezet worden: top-down, bottom-up, zijdelings schuivend en als binnenzonwering. De prijsuitreiking vindt plaats op de vooravond van de beurs.

In het VZ-concept brengt Harol haar jarenlange expertise op vlak van ZIP-technologie samen met haar gekende succesvolle doekspantechniek voor verandazonwering. Het ultieme doel: maximale ondersteuning van de vakman.

Het uiterst flexibele gamma biedt een oplossing op maat voor elke behoefte. Bovendien is elk product binnen het VZ-concept zeer eenvoudig te installeren en uiterst betrouwbaar dankzij de gepatenteerde technologieën. Oplossingen die eerder verschenen binnen de productfamilie zijn: de VZ800-ZIP (24 m2) en de Versuz (16m2).

SC800-ZIP Solar: eerste voorzetscreen op zonne-energie

Harol lanceert als eerste een voorzetscreen op zonne-energie. Hierdoor kan men een zip-screen installeren zonder breek- of elektriciteitswerken. Eenvoudig voor consument én installateur. Onderhoud en nazicht gebeuren eveneens in een handomdraai dankzij toegang tot de kast via slechts twee schroefjes vooraan. SC800-ZIP Solar is beschikbaar in drie kastmaten (90, 110 en 150 cm) met een maximale oppervlakte tot 7,5 m2. De batterij kan zowel in als buiten de kast worden gemonteerd.

Alu42: isolerende aluminium rolluiklamel in 24 kleuren

De keuze voor rolluiken is in de eerste plaats een keuze voor veiligheid en energiezuinigheid. Met de nieuwe aluminium lamel, ALU42, komt Harol nog meer tegemoet aan deze behoeften, zonder design en comfort uit het oog te verliezen. Dankzij de nieuwe schuimkern – die 20% steviger is dan een standaardschuimkern – is ALU42 nog beter bestand tegen wind en neerslag. De aluminium lamel heeft een 15% hogere torsieweerstand en een 11% kleinere kans op schade door hagelinslag, vergeleken met lamellen met een standaardschuimkern.

Bovendien heeft ALU42 met een delta R-waarde van 0,16 m²K/W een beter isolerend vermogen. Daarnaast verscherpt ALU42 het geluidscomfort. Dankzij de nieuwe vorm van de lamel wordt het geluid van buiten nog beter gedempt én kunnen de rolluiken compacter worden opgerold.

ALU42 is beschikbaar in maar liefst 24 kleuren en is daardoor de meest kleurrijke aluminium lamel op de markt. Dankzij dit uitgebreid palet, kan de kleur van de lamel perfect afgestemd worden op de kast, de woning en het schrijnwerk. Het resultaat is een rolluik die naadloos aansluit op de woning.

Over Harol – www.harol.be

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, en ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Voor meer info

RCA PR I Beatrijs Wouters I 011 590 590 I beatrijs.wouters@rca.be I www.rcapress.be