Rolluiken waar je niet meer zonder kan

HAROL presenteert nieuwe generatie met slimme evoluties

Dat je met rolluiken de woning comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maakt, is algemeen bekend. Toch worden design en functionaliteit nog voortdurend verbeterd. Toonaangevende speler HAROL laat dit najaar zien hoe aantal innovaties hebben geleid tot steeds slimmere rolluiken met een grote meerwaarde voor de bewoners.

Optimaal genieten van je woning, het hele jaar door: daar draait het bij rolluiken om. Rolluiken zijn aan een forse comeback bezig, net omdat je voor een relatief beperkte investering zoveel terugkrijgt: energiebesparing, veiligheid, akoestisch en thermisch comfort. En door de steeds slankere profielen en ruime keuze aan lamelkleuren gaan rolluiken onzichtbaar op in de gevel, of passen ze harmonieus bij het schrijnwerk. HAROL stelt zijn nieuwigheden voor.

Enjoy the silence

Niet alleen bouwgrond, ook stilte wordt schaars. Samen met Somfy Belux wint HAROL een stukje stilte in ons leven terug. In het SilensioTM rolluik werd de Somfy S&SO RS100 io buismotor gecombineerd met de beste rolluiktechnologie van Harol. Deze motor in combinatie met de innovatieve soft start & stop functie is zelfs stiller dan eender welk huishoudapparaat. Resultaat: gedaan met het luide gezoem of geratel van op elkaar drukkende lamellen, tot vreugde van bewoners én buren. Anders gezegd: je hoort het rolluik niet meer, voelen doe je het des te meer.

Bovendien haalt het SilensioTM rolluik een levensduurverhoging van 40% Er is een versie voor renovatie en één voor nieuwbouw, en de connectie met domotica en smartphone voor een slimme en programmeerbare bediening is aanwezig. Naargelang de behoefte kunnen twee snelheden ingesteld worden. De obstakeldetectie is uiterst gevoelig en zal meteen in werking treden wanneer nodig.

Ultra-isolerend ALU42TH-lamel

De verwarming een graadje lager deze winter? Kan perfect met de nieuwe superisolerende ALU42TH -lamel van HAROL, de eerste aluminium lamel met een hogere isolatiewaarde dan een standaard pvc-lamel*. Voorheen enkel in het wit verkrijgbaar, maar vanaf nu ook in de mooie kleuren antracietgrijs, donkerbruin en beige. Zo kan de lamel nog beter afgestemd worden op het buitenschrijnwerk.

De ALU42TH heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes, waardoor de warmte van binnen wordt teruggekaatst. Zo wordt de luchtlaag tussen het raam en het rolluik continu opgewarmd, als een warm schild of luchtbuffer voor het raam. De nieuwe lamel is geschikt voor zowel inbouw, opbouw- als voorzetrolluiken en kan geplaatst worden op manuele of geautomatiseerde rolluiken.

*(∆R waarde van 25 m² K/W. Een standaard aluminium lamel heeft ∆R waarde van 0.14 m².K/W, een standaard pvc-lamel ongeveer 0.21 m².K/W)

Weg met krassen

Elektrische rolluiken met ophangschakels laten na veelvuldig openen en sluiten sporen na op de lamellen. Op de belangrijkste modellen voorziet HAROL vanaf nu standaard een beschermingsvilt voor de oprolas. Daarmee worden krassen op de rolluiken vermeden, zodat het rolluik er jarenlang perfect blijft uitzien. Tot voor kort was er enkel de optionele beschermingsfolie beschikbaar, nu dus standaard op de opbouwrolluiken OB440, OB450, OB440 SilensioTM en OB450 SilensioTM en de voorzetrolluiken VR150, VR150 SilensioTM.

Over Harol

Harol is een Belgisch familiebedrijf. De onderneming, opgericht in 1946 als kleine schrijnwerkerij, groeide uit tot een toonaangevende rolluiken-, zonwering, poorten en buitenleven fabrikant in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest) op een terrein van maar liefst 120.000 m². Harol exporteert producten tot ver buiten de landsgrenzen, onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Samen zorgen zij dagelijks voor de productie van de meest vernieuwende producten. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers, de Harol specialist, is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Meer info: www.harol.be

harol_rolluikenfr-3.pdf

PDF - 1.8 Mb

harol_rolluikennl-3.pdf

PDF - 1.8 Mb

harol_rolluikennl-nl.pdf

PDF - 1.8 Mb