Primeur: Harol heeft gecertificeerd team zonweringspecialisten

Ruim 50 installateurs kregen al ES-SO-vakopleiding voor gericht energieadvies

In deze moeilijke energietijden zijn duurzame, energie-efficiënte oplossingen van vitaal belang. Om consumenten nog beter bij te staan met advies op maat, namen een 50-tal adviseurs en installateurs van Harol deel aan de gecertificeerde vakopleiding ‘Smart Solar Shading Advisor’. Met deze intensieve opleiding blijft Harol het belang promoten van zonwering als structurele en energiezuinige oplossing in de strijd tegen oververhitting (tijdens warme perioden) en bron van gratis zonnewinsten (tijdens koude wintermaanden).

Om gebouwen klimaatbestendiger te maken én minder energieafhankelijk, investeert Harol niet alleen in innovatieve producten maar ook in de verdere professionalisering van zijn zonweringinstallateurs. Zij kregen de afgelopen weken een vakopleiding van koepelorganisatie ES-SO (European Solar Shading Organisation). De opleiding gaat – na het afleggen van een succesvolle test – gepaard met een certificaat dat 5 jaar geldig is. De focus van de vakopleiding: de vele facetten van zonwering om het thermisch en visueel comfort in gebouwen te verhogen.

Isabelle Wintmolders, marketing manager Harol: “De ES-SO-vakopleiding past perfect binnen de duurzame visie van Harol, ‘We believe in natural cooling’. De opgeleide adviseurs en installateurs kunnen consumenten voortaan nog beter helpen om hun energiefactuur op een efficiënte manier te drukken. Daarnaast is deze energie-efficiëntie via natuurlijke verkoeling uiterst duurzaam, win-win voor de consument dus.”

Zo komen volgende onderwerpen aan bod tijdens de vakopleiding: de instraling van de zon op een gevel, oriëntatie van de woning en ramen, de reflectie van verschillende materialen, de recente wetgeving en EPB-vereisten rond zonwering, het nut van automatisering, het verhogen van warmteconductiviteit en algemene tips om oververhitting te vermijden in goed geïsoleerde gebouwen.

Ann Van Eycken, secretaris-generaal ES-SO: “Na deze cursus, ontworpen door de ES-SO Academy voor professional development, kunnen de deelnemers op een onderbouwde manier de consument adviseren over de verschillende slimme zonweringoplossingen die er vandaag op de markt zijn. Daarbij kunnen ze heel gericht de positieve impact van zonwering op het binnenklimaat schetsen, van minder oververhitting en verblinding tot meer isolatie, productiviteit of welzijn. Voor de consument is dat erg dankbaar advies nu de energieregelgeving alsmaar complexer wordt, de energiefacturen de pan uit swingen én zonwering een steeds grotere rol speelt in het energievriendelijk maken van een woning. We zijn uiteraard blij dat Harol zo’n uitgebreid team van Smart Solar Shading Advisors heeft – meteen ook een primeur in België.”

Over Harol
​Harol ontwikkelde zich tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige zonwering, rolluiken, screens en buitenlevenoplossingen in Europa. Onder het bedrijfsmotto ‘We believe in natural cooling’ zet Harol zich actief in om te evolueren naar een groenere toekomst en te kiezen voor duurzame oplossingen. Het familiebedrijf levert al meer dan 75 jaar puur Belgisch vakmanschap met oog voor detail, tot op de millimeter nauwkeurig. Alle producten worden op maat gemaakt in de fabriek in Diest (België) en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Ze garanderen de beste oplossingen qua functionaliteit, kwaliteit en design, waardoor je jarenlang plezier beleeft aan een Harol-oplossing.

Meer info
Harol I Isabelle Wintmolders I 0477 63 89 63 I isabelle.wintmolders@harol.be ​ ​ ​ ​
​RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be