Meer vraag naar raam en rolluik in één

Harol lanceert nieuwe opbouwrolluiken die voldoen aan de allerstrengste energienormen

Met de lancering van twee nieuwe opbouwmodellen, OB600 en OB700, breidt Harol haar assortiment rolluiken uit tot een totaalpakket, afgestemd op de strenge Europese energienormen. Deze opbouwrolluiken bieden niet alleen een zeer hoge thermische isolatie (lager E-peil) en veiligheid, maar ook installatiecomfort door een handige, verdoken montage op het raam. Een troef, nu steeds meer klanten met een nieuwbouw- of renovatieproject vragen naar ‘onzichtbaar comfort’.

OB600 & OB700, isolatie én comfort

De opbouwrolluiken OB600 en OB700 – opvolgers van OB440 en OB450 – lenen zich perfect voor energiezuinige woningen, zowel nieuwbouw als renovatie. Zo voldoen ze vlot aan de EPB-eisen met hun zeer sterke waardes voor luchtdichtheid en thermische isolatie (U ≥ 0,62 W/m²K). ​ De goede akoestische isolatie (tot 39 dB) zorgt voor minder hinder van straatlawaai, terwijl de geïntegreerde hor muggen en andere insecten buiten houdt. Uiteraard verhogen de rolluiken ook de veiligheid en kunnen ze een ruimte verduisteren wanneer nodig.

Isolatie
Isolatie

OB600 heeft een afgeronde kast (165 x 175, 205 x 215 mm), OB700 een rechte kast (205 x 255, 245 x 255 mm). Beide types laten zich snel en eenvoudig monteren via een clipstechniek, en dit op alle raamtypes (pvc, alu, hout). Ook het onderhoud verloopt gemakkelijk via een interne revisie: bij OB600 is dit frontaal, bij OB700 is er de keuze tussen een frontale revisie (ideaal voor schuiframen) of een revisie langs onder. Deze laatste optie is een bijkomende troef van de OB700, want door de revisie langs onder kan de voorzijde volledig weggewerkt worden waardoor het rolluik langs binnen ook amper zichtbaar is. Verder is er zowel op OB600 als OB700 een aluminium voorplaat mogelijk met poedercoating in alle kleuren, perfect afgestemd op ramen en geleiders.

Montage
Montage

Nieuwkomers OB600 en OB700, volledig winddicht, zijn op alle vlakken flexibel. Zo kunnen consumenten kiezen uit alle types motoren voor rolluiken (inclusief de ultrastille buismotor SilensioTM met een ‘soft start & stop’-functie die het typische geluid van op elkaar drukkende lamellen uitsluit) en alle lameltypes in pvc en aluminium (waaronder ook de veiligheidslamel ALU42S en de thermische lamel ALU42TH van Harol). De lamellen zijn bovendien in meer dan 30 kleuren beschikbaar, waaronder ook het populaire zwart (type ALU42).

Rolluiken voor elk type woning

Met deze nieuwe rolluiken erbij heeft Harol een totaalassortiment in huis. Voor elk bouwtype is er een oplossing, inclusief ‘weggewerkte rolluiken’ die voldoen aan de strenge energienormen van vandaag. Zo is er nog het superisolerende voorbouwrolluik VR1000 dat bij nieuwbouw voor het raam tussen de spouw gemonteerd wordt (geen koudebrug). Eerder ontwikkelde Harol ook het populaire opbouwrolluik OB910 dat de allerhoogste thermische isolatiewaarde (U ≥ 0,50 W/m²K) haalt, onder meer doordat de kast volledig uit isolatiemateriaal (neopor) bestaat. Door de grootte van de kast (240 x 260, 270 x 260, 278 x 300, 338 x 300) kan de OB910 niet in elke bouwsituatie geplaatst worden. Dit wordt in het Harol-gamma nu mooi opgevuld door de nieuwkomers OB600 en 0B700 met compactere kastmaten en evenzeer topprestaties op vlak van thermische isolatie.

Met de instapmodellen OB600 en OB700 kan Harol een compleet assortiment rolluiken aanreiken.

Isabelle Wintmolders, Marketing manager bij Harol: “Rolluiken blijven populair dankzij hun vele sterke troeven: ze tekenen voor een aangenaam binnenklimaat, isoleren, verhogen het gevoel van veiligheid én dragen bij tot de akoestische isolatie. Mensen willen optimaal genieten als ze “thuis” zijn en rolluiken bieden voor heel wat consumenten het nodige comfort! Wel merken we dat consumenten steeds vaker kiezen voor ‘onzichtbaar comfort’. Met de hedendaagse bouwstijl van ‘less is more’ is er een grote vraag naar rolluiken die zowel langs de buitenkant als langs de binnenkant van de woning onzichtbaar zijn. Opbouwrolluiken worden als een geheel samen met de ramen in de woning geplaatst. Daardoor sluiten ze perfect aan en wordt de kast discreet ingewerkt in de buitengevel. Met deze nieuwkomers is ons gamma nagenoeg compleet en gewapend tegen de allerhoogste energienormen van de toekomst.”

Over Harol – www.harol.be ​ ​ ​ ​ ​ 

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, en ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.