Innovatieve Coolscreen van Harol wint Red Dot Award voor productdesign

Met zijn nieuwe concept ‘Coolscreen’ heeft Harol natuurlijke verkoeling nog een niveau hoger getild. Ook in stijl, want de internationale jury van de Red Dot Award 2023 kende de volledige collectie een award toe in de categorie productdesign. Op 19 juni krijgt Harol de prijs officieel uitgereikt in het Duitse Essen. Coolscreen staat voor een nieuwe generatie zonwering die het beste van drie werelden samenbrengt: slimme functionaliteit, duurzaam design en sterke technologie.

De nieuwe screens van Harol zijn duurzamer dan ooit. Ze vormen een natuurlijke buffer tegen oververhitting (of kou in de winter) en combineren daarmee minder energieverbruik met meer comfort – zoals een grote schaduwcreatie met verschillende niveaus van lichtdoorlatendheid en minder akoestische resonantie. Daarbij zet Harol vanaf het beginontwerp in op ecodesign, met een minimumaantal onderdelen voor een maximum aan installatieoplossingen. De assemblage/montage is bovendien volledig ‘klikbaar’ waardoor er geen lijm wordt gebruikt én alle onderdelen op het einde van de levenscyclus eenvoudig uit elkaar kunnen worden gehaald en opnieuw ingezet binnen de circulaire economie.

CEO Annick Draelants: “We zijn enorm trots dat het Harol-productassortiment weer een Red Dot Award rijker is! Als innovatieve speler in natuurlijke verkoeling, reiken we graag duurzame oplossingen aan die opgaan in hun omgeving. De Coolscreen-collectie staat voor een nieuwe generatie screens waarbij we niet alleen de zon weren op een energie-efficiënte manier, maar ook vanaf het beginontwerp inzetten op duurzaam design. Deze award is dan ook een mooie schouderklop voor onze inspanningen op het vlak van innovatie, design én duurzaamheid. Onze toekomstgerichte visie loont.”

Het Coolscreen-concept is opgevat als een modulair bouwpakket dat bestaat uit een onderlat (37 mm), twee deelbare zijgeleiders met functioneel kliksysteem (35 mm), een middengeleider (55 mm) en twee kastmodellen (rond en vierkant met zichtzijde maten 95 mm, 115 mm en 140 mm). ​ Deze collectie is een totaalconcept dat voor elke bouwbehoefte een passende oplossing biedt:

  • Plaatsing voor het raam met compacte ronde of vierkante kast met zip-systeem
  • Plaatsing voor het raam met smalle raamprofielen en hoekoplossingen met ronde of vierkante kast met kabelgeleiding
  • Plaatsing voor het raam met werking op zonne-energie
  • Plaatsing voor het raam met ledverlichting voor meer privacy, veiligheid en sfeer
  • Plaatsing op glasvliesgevels met montageprofiel ‘Protect Glass’ die kans op glasbreuk uitsluit
  • Onzichtbare plaatsing in de spouw zonder bouwknoop voor passief- en BEN-woningen

Elk Harol Coolscreen kent minimale doekslijtage en een geruisloze werking dankzij de geoptimaliseerde Harol X-Glide Technology. Het minimalistische design van de kast en de geleiders – schroefloos en inclusief een onderlat die (deels) in de kast verdwijnt – is een waardevolle esthetische troef die ontwerpers tal van creatieve mogelijkheden biedt.


Over Harol – www.harol.be

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, dat innovatieve totaaloplossingen ontwikkelt met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Meer info

Harol I Isabelle Wintmolders I 0477 63 89 63 I isabelle.wintmolders@harol.be ​ ​ ​ 

RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be