HAROL zet nieuwigheden in de kijker

HAROL, Belgisch specialist in rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven, laat zich bij de start van 2015 niet onbetuigd. Een reeks innovatieve nieuwigheden in het hele gamma zorgen voor meer comfort, energie-efficiëntie, veiligheid én design voor de consument. HAROL maakt hiermee opnieuw zijn merkbelofte en leiderschap waar, om zowel binnen als buiten het leven aangenamer te maken met slimme oplossingen.

Niet alleen van overheidswege worden er steeds strengere eisen gesteld aan de manier waarop we bouwen en verbouwen. “De trends zijn onmiskenbaar: de consumenten willen meer comfort, minder energie verbruiken, extra veiligheid en dat het hele jaar door”, vat Joris Draelants van HAROL samen. “Wij hebben dan ook ingezet op slimme vernieuwingen in het hele gamma, steeds met een zeer duidelijke focus. Onze ‘THERMO-line’ voor poorten en rolluiken werd speciaal ontwikkeld voor energiebesparing in huis. Met de uitbreidingen in ons gamma ‘Buitenleven’ zetten we verder in op de trend ‘de tuin als verlengstuk van je huis’.

Terugverdiend op 3 jaar: de superisolerende garagepoort

De garage een kille en tochtige plek? Niet noodzakelijk! Wie een ‘inpandige’ garagepoort heeft die aan vervanging toe is of wie gewoon op zoek is naar een nieuwe garagepoort kan bij HAROL kiezen voor de nieuwe SP900 THERMO. De nieuwe SP900 THERMO is een superisolerende en luchtdichte sectionaalpoort. Die maakt van elke garage een berging of speelplaats met een aangenaam klimaat. Ondanks een paneeldikte van amper 40 mm, isoleert de poort tot 25 procent efficiënter, omdat ze tot driemaal luchtdichter is dan andere varianten.

Joris Draelants: “Bouwen wordt nu eenmaal duurder. Daarom is er nu extra veel vraag naar betaalbare oplossingen die meteen besparen. De SP900 THERMO doet dat met een unieke schuimtechnologie en een dito afwerking – goed voor een hoge luchtdichtheid (klasse 4). Daarvoor ontwikkelden we een methode waarbij we de panelen langs de zijkant verbinden en afdichten. De energie die je zo bespaart zorgt ervoor dat de consument zijn investering in drie jaar terugverdient. Daarna brengt de poort geld op.

Nog meer besparing met een aluminium rolluik dat beter isoleert dan pvc

Om energieverlies aan de ramen helemaal uit te sluiten, worden voorzetrolluiken nog steeds als de beste oplossing beschouwd. Joris Draelants: “Traditioneel isoleert pvc beter dan aluminium. Maar de nieuwe ALU42 THERMO lamel heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes, waardoor de warmte van binnen wordt teruggekaatst. Zo wordt de luchtlaag tussen het raam en het rolluik continu opgewarmd, als een warm schild of luchtbuffer voor het raam. Kortom, je kan nu ook met de strakke look van aluminium rolluiken je energiefactuur nog extra doen zakken.”

Uitstekend rapport voor aluminium

De ∆R-waarde (Delta-R-waarde) drukt de isolatiewaarde van de lamel uit. Hoe hoger de waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De ∆R-waarden spreken voor zich:

  • standaard aluminiumlamel = 0.14 m²K/W;
  • standaard pvc-lamel = 0.21 m²K/W;
  • ALU42 THERMO lamel = 0.25 m²K/W.

PATIO RAM voor architectuurliefhebbers

Terrasoverkappingen zijn er bij HAROL al langer voor elke stijl en behoefte, maar dé nieuwe blikvanger is de PATIO RAM. Met zijn opvallende gebogen dakstructuur straalt de nieuwe PATIO RAM een nieuwe dynamiek uit, een architecturaal design dat als het ware een integraal deel van de woning wordt. Helemaal in de filosofie om woning en terras in elkaar te laten overlopen.

Zonwering: strak, sfeervol en trendy

Een dimbare, energiezuinige verlichting verdubbelt het rendement van de zonwering: na zonsondergang is zij dé sfeerschepper. HAROL ontwikkelde een voorgemonteerde ledstrip voor de slanke en erg populaire BX270-knikarmschermen – erg strak dankzij een volledig gesloten kast, zijconsoles in aluminium en een voorlijst met geïntegreerde waterafvoer. De verlichting zit discreet onder de cassette waardoor die altijd bruikbaar is, zowel in open als gesloten toestand. Op het populaire Lx530 knikarmscherm is er ook de mogelijkheid te opteren voor een ingewerkte (of geïntegreerde) LED verlichting.

Voor meer informatie: RCA pr I Dorien Cox I011/590 590 I dorien@rca.be I www.rcapress.be

Over Harol - www.harol.nlHarol is een Belgisch familiebedrijf. De onderneming, opgericht als kleine schrijnwerkerij, groeide uit tot een toonaangevende rolluiken-, zonwering, poorten en buitenleven fabrikant in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest) op een terrein van maar liefst 120.000 m2. Harol exporteert producten tot ver buiten de landsgrenzen, onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden. De firma stelt zo’n 300 medewerkers tewerk. Samen zorgen zij dagelijks voor de productie van de meest vernieuwende producten. Dankzij een uitgebreid netwerk van specialisten is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing. Harol is ISO 9001-gecertificeerd.