HAROL zet 2020 in met primeurs op Polyclose

Absolute blikvanger is volledig nieuw gamma knikarmschermen

Traditioneel stelt HAROL tijdens Polyclose zijn nieuwigheden in zonwering voor. Maar de editie 2020 wordt wel heel speciaal. Zo krijgt de sector er in primeur een volledig nieuwe generatie knikarmschermen te zien. Het merk pakt uit met maar liefst 5 nieuwe schermen die het resultaat zijn van twee jaar doorgedreven ontwikkeling. In het gamma Buitenleven maakt Brera zijn opwachting, het nieuwe openschuifbare lamellendak. Met deze primeurs toont HAROL zich opnieuw dé trendsetter in zonwering met hedendaagse, gebruiksvriendelijke en kwaliteitsvolle oplossingen.

Op beelden van het volledig vernieuwde gamma knikarmschermen moeten we nog even wachten.

“We bewaren de échte primeur voor Polyclose, omdat dit niet zomaar een nieuwigheidje is”, zegt Isabelle Wintmolders, marketing manager. “Na uitgebreid marktonderzoek en bijna 2 jaar R&D zijn we erin geslaagd om een volledig nieuw gamma knikarmschermen te ontwikkelen, dat nog meer beantwoordt aan zowel persoonlijke voorkeur van de consument als de hoogste kwaliteitsvereisten. Dit nieuwe totaalconcept wordt gelanceerd met de slagzin “Smarter. Simpler. Sustainable”.

Smarter: Bij de start van de engineering werd er rekening gehouden met de resultaten van ons marktonderzoek en hebben we getracht om zoveel mogelijk noden in te lossen.

Simpler: geen 100 schermen, maar een compact, helder en overzichtelijk gamma, gestyled volgens de HAROL huisstijl, die staat voor eenvoud en kwaliteit.

Sustainable: aan de ene kant een duurzaam, kwaliteitsvol product. Aan de andere kant een oplossing die vandaag meer dan ooit een groene oplossing is om je huis fris te houden (op een verantwoorde manier).

 “Marktonderzoek wijst uit dat knikarmschermen juist hierdoor een erg populaire oplossing blijven: ze geven niet alleen koelte aan je terras maar evenzeer aan je woning. Hierdoor heb je minder energieverslindende airco nodig en bovendien verhoogt het comfort op je terras. Samengevat: op alle fronten werd de lat hoger gelegd: kwaliteit, duurzaamheid, features en esthetiek. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe gamma zowel de eindklant als de installateur zal aanspreken, zowel nationaal als internationaal. Er werd dan ook geïnvesteerd in armen die makkelijk geassembleerd kunnen worden. Deze mogelijkheid opent de deur naar internationale markten.”

Drie collecties op maat: Minimal, Elegant en Curved

Het nieuwe gamma werd opgedeeld in drie collecties: Minimal (strak en modern, gaat volledig op in de woning), Elegant (elegante rondingen) en Curved (gebogen design). Elk van de collecties is onderverdeeld in verschillende uitvoeringen, zodat je als een menukaart je zonwering naar stijl én functionele behoefte kan samenstellen. Zo kan de montage via inbouw, plafond of tegen de muur, met open, halfopen of gesloten kast. De consument kan optioneel kiezen voor LED-verlichting in de kast en de armen en de voorlijst. Om de behoeften van de consument volledig af te dekken biedt Harol een vario-volant aan op twee high-end modellen alsook een zeer uitgebreide collectie hoogtechnologische acryl-doeken op de volledige collectie.

“Uiteraard staan onze basiswaarden van kwaliteit en comfort, bescherming tegen hitte en UV-straling en duurzaamheid voorop. De knikarmen werden ontwikkeld om levenslang mee te gaan en werden bijvoorbeeld getest op meer dan 30.000 cycli oftewel om 25 jaar lang twee keer per dag open en dicht te gaan. Het nieuwe gamma voldoet aan de vereiste normen voor windklasse 2 volgens EN13561 (snelheid 7,5-10,4 m/s).

Meer zon met nieuw lammellendak Brera

In het gamma Buitenleven, een andere specialiteit van HAROL, wordt het openschuifbare lamellendak Brera gelanceerd. Een logische aanvulling van het gamma na de Vision en Opera, met nieuwe features. Zo kan men optioneel kiezen voor LED-verlichting en een uitbreiding met een screen of glazen schuifwand. Bovendien gaan de lamellen open tijdens het kantelen, waardoor er meer licht binnen kan bij open stand. Extra troeven zijn de eenvoudige montage met minder onderhoud. Het dak is volledig IO gestuurd, met slechts 1 Somfy-motor.

  • Brera Premium: opties LED-verlichting, screen, glazen schuifwand - ​ tot 450cm x 610cm
  • Brera Superior: opties LED-verlichting, glazen schuifwand – tot 450cm x 600cm
  • Brera Basic: zwevend model met optie LED-verlichting ​ - tot 430cm x 585cm

 


Over Harol – www.harol.be   ​ ​ 

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, dat innovatieve totaaloplossingen ontwikkelt met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Over Polyclose - Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek

19e editie Polyclose op 15, 16 en 17 januari 2020 in Flanders Expo Gent.
Gedurende drie dagen demonstreren meer dan 250 Europese exposanten hun nieuwigheden aan zo’n 14.000 bezoeker. Dat maakt van Polyclose het niet te missen evenement voor professionals om op de hoogte te zijn van de nieuwe producten en trends.

  • Locatie: Flanders Expo Gent (België)
  • Data: woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 januari 2020
  • Openingstijden: van 9.30 uur tot 18.30 uur, met avondopenstelling tot 20 uur op donderdag
  • Gratis voor professionals: registreer vooraf op www.polyclose.be
  • Exposantenlijst: zie www.polyclose.be
  • Geïnteresseerde standhouders: kunnen zich aanmelden via info@polyclose.be

Beatrijs Wouters
Communicatieadviseur, RCA ​
beatrijs.wouters@rca.be
+32 11 590 590
+32 496 32 64 36