HAROL onthult innovatief zonwering-concept op Polyclose

Compleet nieuwe productfamilie zonwering

In 2016 zet HAROL meer dan ooit in op innovatie en op Polyclose worden al meerdere tipjes van de sluier gelicht. Blikvanger is ongetwijfeld de eerste telg van een compleet nieuwe productfamilie zonwering voor lichtstraten, skylights, veranda’s tot complete buitenoplossing. Naast comfort, veiligheid, design en energie-efficiëntie focust HAROL hiermee vooral op ondersteuning van de vakman. Het systeem komt vanaf maart 2016 stapsgewijs op de Europese markt.

‘Past op elk vlak’

Zo vat HAROL het nieuwe zonweringsysteem samen. Joris Draelants , hoofd onderzoek & ontwikkeling, van HAROL: “Bouwen wordt steeds complexer, maar ook architecturale ontwerpen zorgen voor steeds meer uitdagende glaspartijen aan woningen, en uit onze contacten met vakmensen komt steeds dezelfde vraag terug: ze willen soepeler kunnen inspelen op elke bouwsituatie. Dat doen we nu. Dit gamma is als een Zwitsers zakmes, dat voor elke behoefte een oplossing biedt.”

Op Polyclose wordt de eersteling voorgesteld, de verandazonwering VZ080-ZIP voor kleine oppervlakten (<9m). In de loop van 2016 zal elke horizontale of hellende beglazing kunnen afgedekt worden: in rechtstreekse opbouw of met steunvoeten, als terrasoverkapping in aanbouw, verticaal als screen, horizontaal voor plafondopeningen, als inbouw tussen twee muren, …. Zijdelingse screens, ledverlichting en regenwering zijn voorzien voor aanbouwconstructies. Zelfs het doek beweegt naar keuze top-bottom of links-rechts. Elke zonwering garandeert maximaal installatiegemak met toegang langs boven, een eenvoudig doekspansysteem, verschillende steunvoeten en een zeer makkelijk koppelsysteem .

omschrijving foto: Model: VZ080-ZIP

Naast de montagetroeven oogt de nieuwe zonwering opvallend strak en tijdloos, geschikt voor elke bouwstijl van klassiek tot modern. Het innovatieve ‘schroefloze’ design focust op het kleinste detail en zorgt zowel voor uniformiteit in het gamma als voor een bijzonder fraai, esthetisch resultaat.

Alle modellen zullen [1] beschikken over ultrastrakke doeken met innovatief ZIP-systeem. Uniek aan dit systeem is het verborgen, roestvrij stalen veertje in de geleiders. Het veertje is niet onderhevig aan slijtage, waardoor de doeken jarenlang strak gespannen blijven. Bovendien is het systeem extreem windbestendig, tot wel 140 km/uur*, en insectenwerend. Tot slot heeft HAROL goed nieuws voor lichte of langslapers: ingenieurs zijn er in geslaagd een maximale uitval van het doek te realiseren zonder lichtinval. Hierdoor is de oplossing geschikt als verduisteringsscreen voor binnen- en buitentoepassingen.

Tijdswinst met ingenieus ‘kliksysteem’ SC900-ZIP

Meer montagecomfort staat ook centraal bij het verbeterde SC900-ZIP opbouwscreen. Via een innovatief systeem met montageplaatjes zijn er nu nog maar 3 montagestappen nodig in plaats van 10: 1) montageplaatjes monteren, 2) de kast vastklikken en 3) de motor afstellen. Vanzelfsprekend een enorme tijdwinst bij de montage van dit populaire screen met superisolerende (1,3 W/m2K) en extreem geluidswerende (54 (0;-3) dB kast uit geëxtrueerd aluminium. Ideaal voor grote renovaties en nieuwbouw.

Meer installatiegemak bij de nieuwe sectionale poort SP800 COMPACTO dankzij nieuw trekveersysteem

Voor deze sectionale poort SP800 COMPACTO met afmetingen 3,5 m x 2,25 m ontwikkelde HAROL een snellere montage met minder onderdelen (geen torsieveren, geen kabeltrommels, geen veerbreukbeveiliging en geen as). Dit dankzij een renovatiebeslag, waardoor je minder zijruimte nodig hebt, en met minder inbouwdiepte zonder torsieveren achteraan. Dit resulteert in meer plaatsingsmogelijkheden én heeft een esthetisch voordeel: het verenpakket zit netjes weggewerkt in de verticale hoeklijn. Alle paneeltypes zijn mogelijk op deze nieuwe poort. Inclusief SKG-veiligheidspakket.

Omschrijving foto’s

SP800 COMPACTO: Verenpakket weggewerkt in verticale hoeklijn

Gamma Buitenleven breidt verder uit

In het gamma buitenleven beschikt HAROL over 3 daktypes: lamellendaken, patio’s of vouwdaken en pergola’s met opgerolde doek. Het type Patio of vouwdaken breidt dit najaar uit met 2 nieuwe modellen: de Nomo en de Fusion.

De Patio Nomo is beschikbaar zowel vrijstaand als in aanbouw. Uniek aan dit systeem is het gebombeerde doekprofiel waardoor er een dubbele afwatering is langs beide zijden. Hierdoor is het dwarsprofiel kleiner en eleganter is dan alle voorheen gaande Patio modellen met plat vouwdak. Dit model is tevens optioneel beschikbaar met ingebouwde screens rondom, geïntegreerde waterafvoer en led-verlichting. De maximale overspanning per module bedraagt 7 m x 5,5 m.

De Patio Fusion beschikt over ingebouwde screens in de poten langs de voorzijde. Tevens beschikt dit model over geïntegreerde LED-verlichting in de profielen van het doek als de voorlijst (optioneel). De maximale overspanning per module bedraagt 6,5 x 5 m.

Over Harol

Harol is een Belgisch familiebedrijf. De onderneming, opgericht in 1946 als kleine schrijnwerkerij, groeide uit tot een toonaangevende rolluiken-, zonwering, poorten en buitenleven fabrikant in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert producten onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Samen zorgen zij dagelijks voor de productie van de meest vernieuwende producten. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers, de Harol specialist, is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Meer info: www.harol.be

[1] Met uitzondering van het model VZ700