Harol lanceert Coolscreen Solar: duurzame verkoeling dankzij de zon

Zonweringspecialist Harol perfectioneert met Coolscreen Solar zijn screen dat volledig werkt op zonne-energie en je het hele jaar door controle geeft over het zonlicht. Coolscreen Solar is een sterk staaltje technisch en esthetisch vernuft voor natuurlijke koeling van gebouwen. Ook het strakke en minimalistische design met oog voor duurzaamheid valt op.

Het nieuwe Coolscreen Solar van Harol verenigt 100% groene energie met een minimalistisch design en hoogstaande technische innovatie. Het screen op zonne-energie wordt volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd en past dus zowel in nieuwbouw als in bestaande ramen, zonder kap- of breekwerk. Ideaal voor woningen en appartementen, maar ook voor woonzorgcentra en horeca-toepassingen.

“Door de klimaatopwarming wordt oververhitting een reëel risico. Met screens hou je tijdens de zomer de temperatuur binnenshuis comfortabel en beheers je het daglicht op een energie-efficiënte manier. In de winter zorgen ze dat je kan genieten van de gratis zonnewinsten en voor extra isolatie. Coolscreen Solar is onderdeel van onze nieuwe generatie van screens waarbij we niet alleen de zon weren op een energie-efficiënte manier, maar ook vanaf het beginontwerp hebben ingezet op duurzaam design.” - CEO Annick Draelants

100% duurzaam

Coolscreen Solar wordt aangedreven door een discreet zonnepaneel en krachtige batterij van 2,2 Ah. Zelfs naar het noorden gericht of op een minder zonnige dag, blijft het screen werken dankzij de grote opslagcapaciteit van de batterij (3 uur laadtijd – volledig opgeladen kan het screen twee maal per dag openen en sluiten gedurende 30 dagen).

Van bij het beginontwerp stonden duurzame designprincipes centraal, met een minimum aan onderdelen, die niet verlijmd maar in elkaar geklikt worden. Zo kunnen ze op het einde van de levensfase opnieuw ingezet worden in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. Verder wordt Coolscreen Solar geproduceerd door de groene energie van de Harol-windturbine en worden de kast en onderdelen gepoedercoat in de eigen milieuvriendelijke poederlakkerij.

De batterij is volledig onzichtbaar weggewerkt in de stijlvolle, kubistische aluminium kast, die beschikbaar is in twee maten. Samen met de extra smalle geleider, de onzichtbare lasnaad en de onderlat die volledig in de kast verdwijnt, zorgt dit voor een strak en minimalistisch design dat past bij elke architectuur. Ook het schroefloze, in elkaar klikkend ontwerp van de nieuwste generatie Coolscreens – met een minimum aan onderdelen – draagt daartoe bij.

Strak en geruisloos

Voor Coolscreen Solar perfectioneerde Harol het ritsgeleidingsprofiel dat bestaat uit een polymeer co-extrusie. Dat betekent dat het doek altijd onder ideale spanning staat, ook onder extreme temperaturen. De slanke onderlat werd verzwaard, waardoor het doek ook horizontaal perfect op spanning blijft. Het screen kent een geruisloze werking dankzij de geoptimaliseerde Harol X-glide technologie, een profiel dat de resonantie in de kast volledig neutraliseert.

 

Natuurlijk verkoelen dankzij Coolscreen Solar van Harol:

  • 100% zonne-energie, 1 discreet zonnepaneel
  • Krachtige 2,2 Ah batterij, werkt hele jaar door
  • Minimalistisch, schroefloos design
  • Ultrastrakke doeken en geruisloze werking
  • Raamoppervlakken tot 12m²
  • Snelle installatie zonder kap- en breekwerk
  • Compacte kast die perfect in de dag past (90 ​ x 123 mm, 110 x 143 mm)
  • Windbestendigheid tot 6 Beaufort, windklasse EN13561 (windklasse 3)
  • Standaard io-sturing voor combinatie met gebouwautomatisering
  • Optioneel zon- en windsensor

Over Harol
Harol ontwikkelde zich tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige zonwering, rolluiken, screens en terrasoverkappingen in Europa. Onder het bedrijfsmotto ‘We believe in natural cooling’ zet Harol zich actief in om te evolueren naar een groenere toekomst en te kiezen voor duurzame oplossingen. Het familiebedrijf met 300 medewerkers levert al meer dan 75 jaar puur Belgisch vakmanschap met oog voor detail, tot op de millimeter nauwkeurig. Harol exporteert naar meer dan 30 landen. Alle producten worden op maat gemaakt in de fabriek in Diest (België) en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Ze garanderen de beste oplossingen qua functionaliteit, kwaliteit en award-winnend design, waardoor je jarenlang plezier beleeft aan een Harol-oplossing.

Meer info
Harol I Isabelle Wintmolders I 0477 63 89 63 I isabelle.wintmolders@harol.be
RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be