HAROL is trotse ‘Klimaatambassadeur’ van VOKA Vlaams-Brabant

Onder het bedrijfsmotto ‘We believe in natural cooling’ is zonweringproducent Harol vandaag verkozen tot Klimaatambassadeur van het miK, een project van Voka Vlaams-Brabant. Harol haalde het van 5 andere finalisten dankzij zijn doorgedreven ambitie, visie en investeringen in duurzaamheid. Voor Harol is het een mooie bekroning van de duurzaamheidsinspanningen, nota bene in het jubileumjaar van hun 75-jarig bestaan.

Met de titel van miK-Klimaatambassadeur willen Voka en de provincie Vlaams-Brabant ondernemingen uit de regio belonen voor hun inzet op het vlak van duurzaam ondernemen en daarmee andere kmo’s inspireren.

Concreet werd Harol bekroond voor zijn totaalaanpak in duurzaam ondernemen. Zoals: maximaal hergebruik van aluminiumafval en regenwater, maar ook fietsleasing, hybride en elektrische bedrijfswagens, structureel telewerk en nieuwe BEN-kantoren. Maar de blikvanger van het traject is ongetwijfeld de eigen windturbine, die Harol sinds oktober van dit jaar van 100% hernieuwbare stroom voorziet.

In het e-book ‘We believe in natural cooling’ geeft Harol aan wat we kunnen doen tegen de klimaatopwarming, zowel op macro- als op individueel niveau. Het bedrijf werkt samen met een extern bureau aan de circulariteit van zijn producten. Harol is lid van Vlaanderen Circulair Bouwen en van de European Solar Shading Organisation, die lobbyt om zonwering te verplichten en zo de CO2-uitstoot door airco’s te verminderen.

CEO Annick Draelants: “Ik ben samen met alle 300 medewerkers van Harol oprecht trots op deze titel. Ons duurzaamheidstraject loopt al enkele jaren en wordt steeds belangrijker. Zorgvuldig omspringen met energie zit ook gewoon in het DNA van Harol. Onze ‘natural cooling’ oplossingen verminderen het energieverbruik in gebouwen, en maken het buitenleven aangenamer. We hopen een inspiratie te mogen zijn voor andere ondernemingen.”
CEO Annick Draelants
CEO Annick Draelants

Over Harol – www.harol.be ​
Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, dat innovatieve totaaloplossingen ontwikkelt met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Meer info
Harol I Isabelle Wintmolders I 0477 63 89 63 I isabelle.wintmolders@harol.be ​ ​ ​ ​
RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be