HAROL en SOMFY lanceren ultrastil rolluik op Batibouw 2015

Revolutionair rolluik VR150 SilensioTM in primeur

Het Belgische HAROL en Somfy hebben de krachten gebundeld om een nieuwe generatie rolluiken te ontwikkelen. De VR150 SilensioTM, met een fluisterstille motor van Somfy en de superieure rolluiktechnologie van HAROL, zet een nieuwe standaard in de markt: intelligenter, maar vooral stiller, véél stiller. Met een levensduurverlenging van 40% wordt het bovendien meteen het meest betrouwbare rolluik op de markt. De SilensioTM technologie is ook beschikbaar bij op -en inbouwrolluiken.

Innovatie is hét sleutelwoord om het bouwen en wonen van morgen vorm te geven. Daarover is iedereen in de sector het eens. Twee toonaangevende spelers van wooncomfort voegen de daad bij het woord. HAROL, specialist in zonwering, rolluiken, garagepoorten en buitenleven, en SOMFY, specialist in huisautomatisering en gemotoriseerde oplossingen voor de woning, hebben de handen in elkaar geslagen om ‘het rolluik van de toekomst’ te ontwikkelen.

De nieuwe rolluiklijn SilensioTM, geschikt voor nieuwbouw en renovatie, is het resultaat van een samenwerkingsproject dat ruim twee jaar geleden begon. Joris Draelants, hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij Harol: “Uit onderzoek in heel Europa bleek dat bewoners vooral veel belang hechten aan comfort (minder lawaai en meer gebruiksgemak), inbraakbescherming, levensduur, de meerwaarde voor de woning, en natuurlijk energiebesparing. Dat sluit perfect aan bij de basispijlers van onze ontwikkelingsstrategie, waaraan we alle nieuwe Harol-producten toetsen: design, veiligheid, comfort en energie-efficiëntie. Daarom zijn we voluit voor dit project gegaan. Ook was het integratiegemak voor de installateur een belangrijk aandachtspunt.

De VR150 SilensioTM combineert de geïntegreerde nieuwste generatie Somfy-motor S&S0, de stilste op de markt van gemotoriseerde rolluiken, met de innovatieve rolluiktechnologie van Harol. Die is gericht op gebruiksgemak, duurzaamheid van materialen, energiebesparend vermogen en veiligheid. De oefening om tot een uiterst stil en slim rolluik te komen werd de voorbije 2 jaar uitvoerig getest door beide partners.

Resultaat is een nieuw generatie rolluik dat aanvoelt alsof het niet aanwezig is in de woning. Met een haast onhoorbare ‘Soft Start & Stop’ functie wordt het typische geluid van de op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd. Ook kunnen er twee type snelheden ingesteld worden, naargelang de behoeften van de bewoners. De obstakeldetectie is uiterst gevoelig en zal dadelijk in werking treden wat veiligheidsbevorderend werkt.

“Niet alleen de bewoners, maar ook de buren zullen er dus voordeel bij hebben. De ultrastille buismotor is zelfs stiller dan een huishoudapparaat. De motor is uitermate flexibel: hij biedt bi-directionele communicatie met io-homecontrol® besturingssystemen zegt Hans Devroe, Sales Manager Belux bij Somfy. Bovendien behalen we een verhoging van de levensduur met 40% van rolluik én motor. Dit is een compleet nieuwe beleving van rolluiken”.

Harol en Somfy, natuurlijke partners
“Zowel voor Somfy als voor ons was het een nieuwe manier van denken en werken”, laat Joris Draelants nog optekenen. “Maar we geloven wel in dit soort samenwerking, als die leidt tot baanbrekende oplossingen die een echte meerwaarde bieden. En dat is wel het minste wat je van dit nieuwe rolluik kan zeggen.

Het nieuwe rolluik is op elk gebied ontwikkeld met het oog op de toekomst. Er is een versie voor renovatie en één voor nieuwbouw, en de connectie met domotica en smartphone voor een slimme en programmeerbare bediening is aanwezig. In de toekomst wil HAROL verder inzetten op comfortoplossingen, want dat wordt net als energie-efficiënte, veiligheid en design een basispijler van het wonen.”

Over Harol
Harol is een Belgisch familiebedrijf. De onderneming, opgericht als kleine schrijnwerkerij, groeide uit tot een toonaangevende rolluiken-, zonwering, poorten en buitenleven fabrikant in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest) op een terrein van maar liefst 120.000 m². Harol exporteert producten tot ver buiten de landsgrenzen, onder meer naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden. De firma stelt zo’n 300 medewerkers tewerk. Samen zorgen zij dagelijks voor de productie van de meest vernieuwende producten. Dankzij een uitgebreid netwerk van specialisten is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing. Harol is ISO 9001-gecertificeerd.

Over Somfy
SOMFY Belux is vandaag de grootste speler in producten en systemen voor het elektrisch bedienen en automatisch besturen van zonneschermen, rolluiken, raamdecoratie, garagepoorten en tuinhekken in België en Luxemburg. SOMFY Belux maakt deel uit van de groep SOMFY International, met hoofdzetel in Cluses, in Frankrijk.Somfy is in 60 landen actief, verspreid over 5 continenten en genereert een omzet van 923 miljoen euro. Met zijn 7 productiecentra beschikt Somfy over een efficiënt en reactief industrieel assemblage-instrument. Door zijn hoge eisen op het vlak van kwaliteit komt Somfy tegemoet aan de behoeften van 220 miljoen gebruikers en 30.000 professionele klanten over de hele wereld. (cijfers 2013).