Harol AIR: leef meer buiten

Harol stelt nieuwste telg binnen awardwinnende zonwering voor

Op Batibouw laat Harol opnieuw zijn talent zien om het leefcomfort in en rond de woning te verhogen. Van een voorzetscreen op zonne-energie tot een garagepoort met panoramavenster, elke oplossing draagt bij tot meer comfort, energie-efficiëntie, veiligheid en design. De absolute blikvanger in 2018 is Harol AIR, een terrasoverkapping die uitnodigt om het hele jaar buiten te leven.

Harol AIR: meer bescherming, meer vrijheid

Harol AIR, de nieuwste buitenlevenoplossing van Harol, heeft het allemaal. De verticale en horizontale screens met duurzame zip-technologie beschermen tegen te veel zon en regen. Zijn de screens opgerold in de kast, dan geniet je maximaal van het natuurlijk daglicht. Na zonsondergang kan je onder de sterrenhemel blijven zitten dankzij de geïntegreerde ledverlichting. Optionele glazen screens maken het comfortplaatje compleet. Zo reikt Harol – onder het motto ‘leef meer buiten’ – voortaan nog meer bescherming én vrijheid aan om het hele jaar van tuin en terras te genieten.

Harol AIR combineert een zeer compacte kast met een strakke afwerking zonder zichtbare schroeven. Doordat het doek volledig opgerold kan worden in de afgesloten kast, is het beschermd tegen weer en wind. De duurzame zip-technologie garandeert jaren intensief gebruik, zonder aan schoonheid of kwaliteit in te boeten. Harol brengt zo een beloftevol vervolg binnen zijn awardwinnende concept van verandazonwering (Z&R Product of the Year Award 2016).

Technische info:

Maximale overspanning: 6 x 5 m

SC800-ZIP Solar: eerste voorzetscreen op zonne-energie

Harol lanceert als eerste een voorzetscreen op zonne-energie. Vernieuwend voor de consument én eenvoudig voor de installateur, want de installatie van het zip-screen gebeurt zonder breek- of elektriciteitswerken. Onderhoud en nazicht gebeuren eveneens in een handomdraai dankzij toegang tot de kast via slechts twee schroefjes vooraan. De batterij kan zowel in als buiten de kast worden gemonteerd.

Technische info:

Kastmaten: 90, 110 en 150 cm

Maximale oppervlakte: 7,5 m2

ALU42: isolerende aluminium rolluiklamel in 24 kleuren

De keuze voor rolluiken is in de eerste plaats een keuze voor veiligheid en energiezuinigheid. Met de nieuwe aluminium lamel, ALU42, komt Harol nog meer tegemoet aan deze behoeften, zonder design en comfort uit het oog te verliezen.

Zo is ALU42 – dankzij de nieuwe schuimkern die 20% steviger is dan een standaardschuimkern – nog beter bestand tegen wind en neerslag, tegen vervorming (15% hogere torsieweerstand) en tegen schade door hagelinslag (11% kleinere kans). Bovendien heeft ALU42 een beter isolerend vermogen (delta R-waarde van 0,16 m²K/W) en beter geluidscomfort (de nieuwe vorm van de lamel dempt nog meer het geluid).

ALU42 is beschikbaar in maar liefst 24 kleuren en is daardoor de meest kleurrijke aluminium lamel op de markt. Dankzij dit uitgebreid palet, kan de kleur van de lamel perfect afgestemd worden op de kast, de woning en het schrijnwerk. Het resultaat is een rolluik die naadloos aansluit op de woning.

Originele Decoroc-kleurencollectie Deceuninckbeschikbaar voor Harol-garagepoorten

Harol biedt als enige producent van garagepoorten het originele assortiment van 15 premium Decoroc-kleuren van Deceuninck aan op al zijn garagepoorten. Hierdoor sluiten deze naadloos aan bij de ramen van Deceuninck, voor nog meer visuele eenheid. Deze keuze past in de filosofie van Harol om zo veel mogelijk eenheid te creëren met het buitenschrijnwerk. Bovendien biedt Harol reeds jaren alle RAL Classic-standaardkleuren en standaardstructuurlakkleuren van een selecte groep raamfabrikanten (Reynaers, Sapa, Profel, Finstral, Aliplast en Deceuninck) aan zonder toeslag.

Panoramavensters: meer natuurlijk licht in je garage

Met de nieuwe panoramavensters voor garagepoorten speelt Harol in op de vraag naar meer natuurlijk licht in de woning. Via de verticale vensters bovenaan de poort kan natuurlijk licht binnengeleid worden in de meestal donkere garage. Dit verhoogt instant het comfort en is in het bijzonder interessant voor wie de garage actief gebruikt als hobbyruimte. De panoramavensters worden standaard in de kleur van de poort gelakt. Beschikbaar voor de sectionale modellen SP900 en SP800.

Over Harol – www.harol.be

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, en ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Voor meer info

RCA PR I Beatrijs Wouters I 011 590 590 I beatrijs.wouters@rca.be I www.rcapress.be