Bedrijfsbezoek van gedeputeerde Bart Nevens aan miK-Klimaatambassadeur 2022

Harol geeft inkijk in klimaatbewust ondernemen

Zonweringspecialist Harol kreeg vandaag (woensdag 30 november) gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid Bart Nevens op bezoek. Als miK-Klimaatambassadeur 2022 gaf Harol toelichting bij de vele initiatieven die het bedrijf neemt om zijn voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Tijdens een rondleiding in de nieuwe BEN-kantoren in Diest werd de totaalaanpak in duurzaam ondernemen alvast snel duidelijk.

v.l.n.r.: Bart Nevens - Joris Draelants - Annick Draelants - Kris Claes
v.l.n.r.: Bart Nevens - Joris Draelants - Annick Draelants - Kris Claes

Onder het bedrijfsmotto ‘We believe in natural cooling’ werd zonweringproducent Harol uitgeroepen tot miK-Klimaatambassadeur 2022. Deze titel, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, is weggelegd voor bedrijven die zich op bijzondere wijze inzetten voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen.

Traditiegetrouw bezoekt Bart Nevens, gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid bij de provincie Vlaams-Brabant, de winnaar. Harol-CEO Annick Draelants gaf een rondleiding in de pas gerenoveerde kantoren en lichtte enkele duurzaamheidsinitiatieven toe. Concreet werd Harol bekroond voor zijn totaalaanpak in duurzaam ondernemen. Zoals maximaal hergebruik van aluminiumafval en regenwater, maar ook fietsleasing, hybride en elektrische bedrijfswagens, structureel telewerk en nieuwe BEN-kantoren. Maar de blikvanger van het traject is ongetwijfeld de eigen windturbine die Harol sinds een jaar van 100% groene stroom voorziet.

Gedeputeerde Bart Nevens: “Het aanpakken van de klimaatverandering en het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen zijn wellicht een van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen. De huidige energiecrisis maakt de nood om zuinig te zijn met energie en om te investeren in duurzame energie nog acuter. Bedrijven spelen hierin een onmiskenbare rol en kunnen een fantastisch voorbeeld zijn voor andere bedrijven, maar ook voor ons allemaal.”
Gedelegeerd bestuurder Kris Claes van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: “Bedrijven uit onze provincie die zich bijzonder inzetten voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen, geven we graag een duw in de rug. Als miK-Klimaatambassadeur mag Harol op tal van evenementen ervaringen uitwisselen metandere ondernemers uit Vlaams-Brabant. Door een bedrijf met best practices aan het woord te laten, zorgen we ervoor dat nog meer bedrijven binnen de provincie inzien dat investeren in duurzaamheid loont.”
CEO Annick Draelants: “Ik ben samen met alle 300 medewerkers van Harol oprecht trots op deze titel. Ons duurzaamheidstraject loopt al enkele jaren en wordt steeds belangrijker. Zorgvuldig omspringen met energie zit ook gewoon in het DNA van Harol. Onze ‘natural cooling’-oplossingen verminderen het energieverbruik in gebouwen, en maken het buitenleven aangenamer. We hopen een inspiratie te mogen zijn voor andere ondernemingen.” 
Annick Draelants
Annick Draelants

Over Harol
Harol ontwikkelde zich tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige zonwering, rolluiken, screens en buitenlevenoplossingen in Europa. Onder het bedrijfsmotto ‘We believe in natural cooling’ zet Harol zich actief in om te evolueren naar een groenere toekomst en te kiezen voor duurzame oplossingen. Het familiebedrijf levert al meer dan 75 jaar puur Belgisch vakmanschap met oog voor detail, tot op de millimeter nauwkeurig. Alle producten worden op maat gemaakt in de fabriek in Diest (België) en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Ze garanderen de beste oplossingen qua functionaliteit, kwaliteit en design, waardoor je jarenlang plezier beleeft aan een Harol-oplossing.

Over miK
Naast de verkiezing van de miK-Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid te integreren in het DNA van de onderneming.

Meer info
Harol I Isabelle Wintmolders I 0477 63 89 63 I isabelle.wintmolders@harol.be ​ ​ ​ ​
RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be I www.rcapress.be
Voka-KvK Vlaams-Brabant I Tiffany Mestdagh I 0477 21 94 40 I tiffany.mestdagh@voka.be