Batibouw 2017: HAROL optimaliseert binnenklimaat en buitenleven

Een kijkje bij de HAROL-nieuwigheden op Batibouw

STAND: 4227

Zonwering is vandaag een onmisbaar en integraal deel van de woning. Als trendsetter in zonwering én buitenleven gaat HAROL nog een stap verder. Altijd met het oog op comfort, design, veiligheid en energie, staan er ook nu weer nieuwe oplossingen in de kijker. Zo valt het superslanke design van de nieuwe terrasoverkapping Versuz op, waarmee zonwering en buitenleven in hetzelfde design samenvloeien. Verder zet HAROL de toon met het eerste superisolerende rolluik, een nieuwe voorzet-buitenjaloezie en een innovatief poortontwerp. Centrale thema in het hele gamma: strakker, slanker en performanter.

Als op-en-top Belgisch familiebedrijf behoort HAROL al drie generaties bij de top van de zonweringproducenten, met energiebesparende totaaloplossingen voor rolluiken, zonwering, buitenleven en garagepoorten. HAROL zet ook dit jaar weer enkele nieuwigheden in de kijker op Batibouw. Voor een beter binnenklimaat én een comfortabeler buitenleven.

Buitenleven: Versuz, verrassend slank
Meer en langer genieten van het terras, balkon, zwembad of tuin: ‘outdoor living’ is in! ‘Versuz’ is daarvan de nieuwste blikvanger. Met zijn extreem compacte kast (amper 17,5 cm) optionele geïntegreerde led-verlichting en voetpalen van slechts 6,5 cm breed, is Versuz één en al verfijning tot in de details (verdoken schroeven, geïntegreerde waterafvoer in de onderlat, superslanke geleiders). Het zeer strakke doek met windvast ZIP-systeem beschermt uiteraard tegen zon en regen, maar laat tegelijk optimale lichtinval toe. Kers op de taart voor de zomeravonden: de ledstrip die in open én gesloten toestand voor gepaste sfeerverlichting zorgt.

Versuz behoort tot dezelfde familie als het vorig jaar door HAROL gelanceerde ‘VZ-concept’ (verandazonwering), bekroond met onder meer de Z&R product of the Year award. Het VZ-concept is een radicale vernieuwing in de sector, die toelaat om een uniforme vormgeving van binnen- en buitenzonwering door te trekken naar buitenleven. Resultaat: een harmonieuze totaaloplossing, stijlvol en neutraal voor elke bouwstijl, die nergens de aanblik van de gevel ontsiert of verstoort. Bij het type type VZ080-ZIP beweegt het doek naar keuze top-bottom of links-rechts.

 

 


 


Versuz

Versuz behoort tot dezelfde familie als het vorig jaar door HAROL gelanceerde ‘VZ-concept’ (verandazonwering), bekroond met onder meer de Z&R product of the Year award. Het VZ-concept is een radicale vernieuwing in de sector, die toelaat om een uniforme vormgeving van binnen- en buitenzonwering door te trekken naar buitenleven. Resultaat: een harmonieuze totaaloplossing, stijlvol en neutraal voor elke bouwstijl, die nergens de aanblik van de gevel ontsiert of verstoort. Bij het type type VZ080-ZIP beweegt het doek naar keuze top-bottom of links-rechts.

Buitenleven: zomers genieten met Rialto
De nieuwe terrasoverkapping Rialto is een variant van de horizontale patio Nomo, maar dan zonder zijdelingse screens in de voetpalen verwerkt. Dat maakt van deze overkapping ook weer een bijzonder ranke en elegante verschijning (voetpalen van 10 bij 15 cm), die voor de rest de gekende troeven combineert: geschikt voor aanbouw of vrijstaand, gebogen doekprofielen met een efficiënte afwatering langs twee kanten en sfeervolle led-verlichting. Het vouwdak is bestand tegen een fikse regenbui en een perfect alternatief voor het inklapbare lamellendak.

 

 

 

 

Rialto

Zonwering: VZ800-ZIP voor de grote oppervlakken
Vorig jaar was VZ080-ZIP de eerste telg in het VZ-concept, dit jaar doet de grotere broer zijn intrede: VZ800-ZIP, met uitval van maximaal 4 meter breed en 5 m diep. Het VZ-totaalconcept is een productfamilie die voor elke situatie een flexibele zonweringoplossing op maat biedt voor alle soorten hellende glasvlakken, voor montage binnen of buiten, voor alle afmetingen. Ondanks het grote doekoppervlak blijft ook hier de kast opvallend compact, in hetzelfde design als de VZ080-ZIP. Op die manier kan dezelfde lijn en vormgeving elegant doorheen elk bouwproject worden aangehouden. Ook met verdoken schroeven en strak doekspansysteem.

 

 

 VZ800

Voorzet-buitenjaloezie met nieuwe lamel
Een buitenjaloezie is – net als andere buitenzonwering - erg performant omdat je de zonnestralen voor het glas blokkeert en zo oververhitting tegengaat. HAROL pakt nu uit met een voorzetmodel, dat zich kenmerkt door een supereenvoudige en snelle montage op het raamkader of de muur. Standaard beschikbaar met elektrische motor en tot 4 m hoog en 4 m breed, is dit ook voor renovaties een erg probate zonwering, waarbij je zelf kan bepalen hoeveel en welk soort licht je wil binnenlaten. HAROL ontwikkelde voor deze lancering een nieuw soort lamel, die zorgt voor een zeer compacte ‘pakkethoogte’. Uniek is dat de lamel bij plooiing of indeuking steeds in zijn originele stand terugspringt en er dus jarenlang mooi blijft uitzien.

 

 

 

 

 


 

Voorzet-buitenjaloezieën

Rolluiken: OB900 Thermo, superisolerend opbouwrolluik
Rolluiken hebben unieke troeven: aangenaam koel in de zomer, lekker warm in de winter. Ze bieden veiligheid, verduistering én zijn geluidswerend. Rolluiken worden ook steeds belangrijker op het vlak van luchtdichtheid en isolatie, maar vaak is de niet-geïsoleerde kast een zwakke plek in de bouwschil. Met deze ‘bouwknoop’ maakt HAROL komaf in het superisolerend rolluik, OB900 Thermo. Het geheim van OB900 Thermo schuilt in een nieuwe vorm van isolatie in de kast, op basis van grafietkorrels. Die verstrooien de warmtestraling door reflectie en absorptie, waardoor het transport van thermische energie in het materiaal enorm vermindert, en de isolatiewaarde verbetert. Bovendien is de kast niet zichtbaar in het interieur van de woning. Deze innovatie draagt weer een stukje bij tot de Europese 2020-doelstellingen en werd getest en goedgekeurd door het WTCB.

  • Beste thermische waarde tot 0,43 U-waarde
  • Luchtdichtheid van q1,10PA=0,10 m3/hm
  • Zeer goede geluidsisolatie tot 45 dB bij rolluik neer, tot 43 dB bij rolluik op

 

 

 


 

OB 900 Thermo superisolerende kast

Poorten: Nieuw design voor pastorijstijl
Voor de liefhebbers van de pastorijstijl brengt HAROL nieuwe poortpanelen uit met een verticaal lijnenspel, waardoor je de indruk krijgt dat de hele poort is opgebouwd uit allemaal verticale planken. Afgewerkt met de elegante sierlijsten geeft dit een rustieke én rustgevende aanblik. Deze designvernieuwing heeft een maximale afmeting van 3,5m breed en 3m hoog.

 
Poort in pastorijstijl

Hal 4 stand 227