Batibouw 2016: Nieuw zonweringconcept: past op elk glasvlak

HAROL rolt nieuwe productfamilie uit

Terecht willen we steeds meer licht in huis halen, via lichtstraten, (plat)dakramen en skylights. Maar hoe meer zon we toelaten, hoe meer we ze zowel langs binnen als buiten dynamisch moeten kunnen beheren. Een slim beheer van zonne-energie en daglicht zorgt voor energiebesparing en verbetert zowel het leefcomfort, de gezondheid als de productiviteit van de bewoners. Bovendien voorkomen we oververhitting in onze steeds beter geïsoleerde woningen. Op Batibouw presenteert HAROL de nieuwste generatie zonwering die past op alle horizontale en hellende glasvlakken in woningen en veranda’s. Resultaat: een uniform en elegant zonweringdesign voor de hele woning.

‘Past op elk vlak’: Zo vat HAROL het nieuwe zonweringsysteem samen. Isabelle Wintmolders , marketing en communicatie manager HAROL: “De steeds complexere architectuur met glaspartijen vraagt dat we soepel kunnen inspelen op elke bouwsituatie om telkens en wooncomfort en energiebesparing extra te verhogen . Deze nieuwe generatie zonwering is als een Zwitsers zakmes, dat voor elke behoefte een oplossing biedt en bovendien zeer knap oogt. Wat architecten en (ver)bouwers zeker niet onberoerd laat”. Op Batibouw wordt de eersteling voorgesteld, de verandazonwering VZ080-ZIP voor de kleinste glasoppervlakten (<9m2).

Zo zal in 2016 elke horizontale of hellende beglazing kunnen afgedekt worden: in rechtstreekse opbouw of met steunvoeten, als terrasoverkapping in aanbouw, verticaal als screen, horizontaal voor plafondopeningen, als inbouw tussen twee muren, …. Zijdelingse screens, ledverlichting en regenwering zijn voorzien voor aanbouwconstructies. Ook het doek beweegt naar keuze top-bottom of links-rechts. Elke zonwering garandeert maximaal installatiegemak met toegang langs boven, een eenvoudig doekspansysteem, verschillende steunvoeten en een zeer makkelijk koppelsysteem.

omschrijving foto: Model: VZ080-ZIP

Beschikbaar vanaf 1 maart 2016

Goed nieuws voor langslapers

Het strakke en tijdloze design van de opvallend compacte kast van de nieuwe zonwering is geschikt voor elke bouwstijl. Dat extra slanke ontwerp heeft twee troeven: een onbelemmerd zicht naar buiten en de gevel die niet ontsierd wordt. Het innovatieve ‘schroefloze’ design focust daarbij op het kleinste detail en zorgt zowel voor uniformiteit in het gamma als voor een bijzonder fraai, esthetisch resultaat.

De meeste modellen zullen [1] beschikken over ultrastrakke doeken met innovatief ZIP-systeem dat niet onderhevig is aan slijtage en extreem windbestendig, waardoor de doeken jarenlang strak gespannen blijven. Bovendien is het insectenwerend. Tot slot heeft HAROL goed nieuws voor lichte of langslapers: ingenieurs zijn er in geslaagd een maximale uitval van het doek te realiseren zonder lichtinval. Hierdoor is de oplossing geschikt als verduisteringsscreen voor binnen- en buitentoepassingen.

Buiten nog meer genieten van én na de zon

In het gamma Buitenleven beschikt HAROL over 3 daktypes: lamellendaken, patio’s of vouwdaken en pergola’s met opgerolde doek. Het type Patio of vouwdaken breidt dit najaar uit met 2 nieuwe modellen: de Nomo en de Fusion.

Maak kennis met de innovatieve, volledig horizontale Patio Nomo, geschikt is voor elke situatie, vrijstaand of in aanbouw. Glazen schuifwanden, ingebouwde screens en ledverlichting rondom garanderen nog meer buitencomfort, zelfs bij hevige regenval. Uniek aan dit systeem is het gebombeerde doekprofiel met dubbele afwatering langs beide zijden en een kleiner, elegant dwarsprofiel. De maximale overspanning per module bedraagt 7 m x 5,5 m.

Met de Patio Fusion, met zijn ingebouwde screens in de poten langs de voorzijde, bepaal je makkelijk de ideale dosis invallend zonlicht. Een plotse regenbui? Geen enkel probleem: de Fusion fungeert als de perfecte regenwering dankzij een innovatief afvoersysteem, waarbij het water steeds wordt via watergoten en niet langs de zijkanten wordt weggevoerd. Instant sfeer creëer je dan weer met de led-verlichting, die zowel in de profielen van het doek als in de voorlijst kan worden geïntegreerd. De maximale overspanning per module bedraagt 6,5 x 5 m.

SP800 COMPACTO stijlvol in zijn eenvoud

Speciaal voor garageruimtes met beperkte oppervlakte of complexe inbouw situatie presenteert Harol de sectionale poort SP800 COMPACTO, met afmetingen 3,5 m x 2,25 m. De poort combineert eenvoud en stijl in een moderne esthetiek, maar zijn grootste troef is plaatsbesparing in compacte garages. Het ontwerp dankt de SP800 COMPACTO aan ingenieuze innovaties waardoor er zowel minder zijruimte als inbouwdiepte nodig is. Ook handig: de veren zitten netjes weggewerkt, zo doet de ruimte meteen groter lijkt. Met het gecertificeerde veiligheidspakket biedt deze poort stevig weerwerk tegen inbraak.

Over Harol

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, en ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert producten tot ver buiten de landsgrenzen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Meer info: www.harol.be

[1] Met uitzondering van het model VZ700

harol-bb2016-fr-2.pdf

PDF - 953 Kb

harol-bb2016-nl-2.pdf

PDF - 1.1 Mb